2013. február 25., hétfő

Zsályás párolt tök kuszkusszal, fokhagymás joghurttal és a cukormentes kihívás 22. napja

A szuper jó közérzetemnek már csak egy valami tenne még jobbat - azon kívül, hogy végre elmúlik a náthám - hogy végre-végre kisüt a nap, eláll az eső és kimehetünk egyet sétálni a kis Tündérekkel. Lassan már megkukulunk itt bent... hiába a sok benti szórakozás, kell a friss levegő. A szabadba vágyom, még náthásan is. Talán most így éjjel 11 után, mintha már elcsendesedett volna, de egész nap ömlött az eső. Remélem, holnap szebb időnk lesz.



Zsályás párolt tök kuszkusszal, fokhagymás joghurttal

Szintén a nagyon egyszerű kategóriába sorolnám ezt az ételt, már a név és a kép alapján is könnyen elkészíthető. Persze nem igazán most van szezonja a tökféléknek, de ha másnak is van még a fagyasztóban... akkor tettem el ezt a darabolt tököt, amikor láttam egy fotót, amin a tökfőzelékben nem a hagyományos gyalult tök, hanem ilyen gusztusos darabolt tök volt.

Hozzávalók:
fél kg tök (cukkini), olíva olaj, 10 dkg kuszkusz, 1 kis fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl joghurt, zsálya, só

Tegyünk fel egy lábasban vizet forrni a kuszkusznak. Ízesítsük sóval, és tegyünk bele egy kis fej hagymát és ha van más maradék zöldség (paprika, paradicsom, zeller, bármi) akkor abból is hogy minél ízesebb legyen a zöldséglé.

A tököt pucoljuk meg és daraboljuk fel. Kevés olíva olajon pároljuk meg pici sóval és zsályával fűszerezve.

Ha felforr a víz, forraljuk a zöldségeket néhány percig, majd szűrőn át öntsük le vele kuszkuszt és lefedve hagyjuk állni, amíg megpuhul. Ezután szűrjük le és keverjük el a tökkel.

Tálaláskor locsoljuk meg egy kis fokhagymás joghurttal.


22. nap


Reggeli - 2 tükörtojás zöldségekkel, kávé tejjel

Tízórai - céklalé

Ebéd - zsályás párolt tök kuszkusszal és fokhagymás joghurttal

Uzsonna - narancslé

Vacsora - Zabpehely, joghurt, reszelt alma


A kihívás részleteit Zizi blogján olvashatjátok.

Kapcsolódó bejegyzések.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...