...avagy mit kezdjünk a maradék pizzatésztával?
Nem ritka, hogy a fiúk pizzát kérnek hétvégén. De aki már kóstolt igazi házi sütésű pizzát, az biztosan megérti. 1 kg liszt alatt már nem is dagasztom be a tésztát és általában el is fogy. Ha nagyobb az összejövetel, vendégeket is kínálunk, akkor inkább többet készítek, nehogy szégyenben maradjak a mennyiséget illetően. Ilyenkor mindig marad a tésztából. Ezt van, hogy elteszem a hűtőbe, és másnap kisütöm, de sokszor inkább felhasználom valami másra. A fantáziámra bízom magam, megnézem mi van a hűtőben, és készítek belőle valami újféle pékárut :)
A fényképek már felszaporodtak a gépemen, ebből már egy külön "Finomság maradék pizzatésztából" címmel külön oldalt nyithatnék. Természetesen ha nem marad, és tetszik a recept, akkor készítsünk új tésztát :)
Most éppen cukormentes napokat tartok, de azért egy-két más receptet, ötletet is fel fogok tenni, az már csak az én szívfájdalmam, ha nem ehetek belőle...
Hozzávalók:
maradék pizzatészta, olíva bogyó, mozzarella sajt, friss bazsalikom levél
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése