Nagyon finom, viszont biztosan csak ritkán kerül majd a palettára, ugyanis rendkívül sok cukor kell bele. Tehát kivételesen most nem mézes édesség jön, ezt sajnos mézzel nem lehet elkészíteni.
Egyszer mindenkinek érdemes kipróbálni, mert olyannyira mutatós, hogy addig úgysem hagyja a fantáziánkat, amíg meg nem kóstoljuk.
Én 6 tojásból készítettem, lett belőle bőven, 18 db tenyérnyi méretű mini pavlova. A kis tortácskák elállnak 2 napig szobahőmérsékleten, de mielőtt megdupláznánk a mennyiséget, vegyük figyelembe, hogy elég tömény édesség. Még a kislányomat is megállította két darab :)
3 tojásfehérje
20 dkg cukor
3 dl tejszín, málna (vagy más savanykás gyümölcs)
A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
A fehérjéket először kissé felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Két kanál cukor között verjük egy kicsit. Mire az összes cukor belekerül, a hab szép fényes lesz és olyan kemény, hogy könnyen lehet formázni is. Sütőpapírra tegyünk 8 halmocskát belőle, esetleg villával mintázhatjuk a felületét. 15-20 perc alatt készre sül. Támasszuk ki résnyire a sütőajtót és hagyjuk így kihűlni.
Isteni finom volt a pavlova. Mi összetörtük, eperrel és tejszínhabbal összekevertük, és fejenként 2-2 db-ot betermeltünk még vacsi után.
VálaszTörlésKöszönjük :)
Örülök, hogy ízlett :)
TörlésElkészítettem én is, kicsit módosítva az arányokon, mert 5 fehérjém volt, ahhoz tettem a 20 dkg cukrot, így nem lett olyan tömény, de nagyon finom! Máshol nagy tortaként készítik, így kisebb darabokban nekem jobban tetszik, köszi az ötletet!
VálaszTörlésIgen, alapvetően nagyon tömény, pedig én is jóval kevesebb cukrot tettem bele, mint az eredeti recept szerint írta. De mi sem szeretjük ha nagyon gejl. :)
Törlés