2012. február 2., csütörtök

Paradicsomos vöröslencse főzelék

Imádom a főzelékféléket. Sajnos ez a Kedvesemről nem mondható el. Összesen kétfélét eszik meg, a babot és vöröslencsét, ráadásul ezt is hosszúideig tartott kikísérletezni. De a végeredményért megérte, aki csak kóstolta, mindenki elkérte a receptjét. Sokkal könnyebb étel, mint a hagyományos lencse, nem kell áztatni sem. Manapság már szinte mindenhol kapható, de legolcsóbban kimérve a piacokon. Míg az előre csomagolt 1500 Ft/kg, a piacon én 780 Ft-ért vásárolom. Érdemes beilleszteni az étrendünkbe, mert nem csak egészséges és magas tápanyagtartalommal bír, de laktató is és egy kis fantáziával változatos ételek készíthetők belőle.

Hozzávalók:
3 dl vöröslencse
3 dl (házi) paradicsomlé (esetleg konzerv paradicsom)
6 dl víz
kolbász (én kb 10 cm-t karikázok fel, de ízlés szerint lehet több, vagy ki is lehet hagyni belőle)
1 fej vöröshagyma
só, bors
2-3 ek tejföl, de enélkül is nagyon finom

A felkarikázott kolbásznak kisütöm a zsírját (ha nagyon száraz, akkor kis olívaolajjal rásegítek), majd üvegesre pirítom rajta az apróra vágott hagymát. Felöntöm paradicsomlével és a vízzel, majd beleszórom a megmosott vöröslencsét is. Kb 20 perc alatt puhára fő a lencse. Ha kész hozzáadom a tejfölt is, sózom, borsozom és még egyet forralok rajta.


1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom még, ha kolbász helyett füstölt hússal vagy angolszalonnával van elkészítve. Vegetáriánusoknak pedig füstölt ízű maggy vagy knorr kockát ajánlok hozzá. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...