Eredetileg szendvicskrémnek indult. Na nem mintha úgy nem lett volna nagyon finom, csak ugye a nagy tésztagyártásban, meg a medvehagyma szezonban ki kellett próbálni ebédre is. Nagyon finom lett, őszintén :) Különben is el tudnék élni tésztán, annak bármilyen változatán. Sajnos Kedvesem megragadt a paradicsomos változatoknál, a gyerekek pedig egyenlőre a "tészta tejföllel a tetején" verziónál. Csak reménykedem, hogy ez változik majd... na nem Kedvesemre gondolok, ő reménytelen :)
A receptek neve pedig legyen...
Medvehagymás mascarponekrém
...és ...
Házi tagliatelle medvehagymás mascarponekrémmel és pirított dióval
Hozzávalók
A szendvicskrémhez vagy tésztaszószhoz
- 250 g mascarpone
- 2 csokor medvehagyma (kb 70-80 g)
- 2-3 ek olívaolaj
- só
- bors
A tésztához
- 500 g liszt
- 2 tojás
- 1 dl víz
- só
A tészta tetejére
- durvára aprított,pirított dió
Elkészítés
Először a tésztát készítsük el, vagy vegyük elő, ha boltit használunk :)
Házilag készített tésztánkhoz gyúrjuk össze a hozzávalókat (kézzel, vagy használjuk a dagasztógépet) és a tésztanyújtó gép segítségével készítsük el a tagliatelle-nket.
Tegyük fel melegedni a vizet, ha felforrt, sózzuk, majd főzzük ki a tésztánkat. HA saját tésztát főzünk ki, akkor kezdjük el a krémet elkészíteni, amikor feltesszük a vizet, ugyanis a friss tészta pillanatok alatt kifő.
A krémhez a hozzávalókat tegyük aprítógépbe (használhatunk botmixert is) és krémesítsük. Eztán kenjük pirítósra (vagy együk meg egy jó kis burgonyás lepénykenyérhez) vagy fejezzük be a tésztánkat :)
A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg. Ha kihűlt, tenyerünk között dörzsöljük át, hogy ledobja a héját. Aprító gépben vagy egy klopfoló segítségével durvára aprítjuk.
A kifőtt tésztát még forrón forgassuk össze a medvehagymás krémmel és 2-3 ek főzőlével. Tetejét szórjuk meg pirított dióval. Jó étvágyat hozzá :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése