Már többször belefutottam a neten az "angyalok eledele" névre keresztelt, tojásfehérjéből sütött piskótába. A neten többféle variációt is találtam, de egyik sem tetszett, mert mindegyikben túl soknak találtam a cukrot. Így teljesen lutrira, de megpróbáltam magamtól - ami persze nem olyan bonyolult - hiszen ha az ember lánya sütött már piskótát, akkor ezt sem olyan könnyű elrontani. Azért örültem, hogy elsőre sikerült, és nem kellett újra nekiállni. Nemcsak azért, mert elfogyott a tojásfehérje a fagyasztóból, hanem leginkább azért, mert a fotó miatt rápakoltam már minden földi jót :)
Ahogy az lenni szokott, a gyerekek imádták, Kedvesem pedig miután közölte, ez nem az ő sütije, megevett még két szeletet. :)
Hozzávalók
- 8 tojásfehérje
- 100 g nádcukor
- 50 g kókusz
- 80 g liszt BL55
- csipet só
- 250 g mascarpone
- 50 g nádcukor (ízlés szerint több)
- 1 cs vaníliás cukor
- 300 g friss eper
Elkészítése
A sütőt melegítsük elő 160 fokra (én légkeveréses módon sütöttem 150 fokon).
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a csipet sóval, miközben apránként adjuk hozzá a nádcukrot. Ha kész, óvatosan forgassuk hozzá a lisztet és a kókuszt. Tegyük sütőpapírral kibélelt vagy vajjal kikent, lisztezett tortaformába (26 cm) és süssük tűpróbáig.
Amíg sül elkészítjük a krémet. A mascarponet keverjük ki a nádcukorral és a vaníliás cukorral. Vágjuk apróra kb az eper egyharmadát és azt is keverjük a krémhez, miután a cukor már elolvadt benne.
Ha elkészült a piskóta, tegyük rácsra hűlni. Végül kenjük a tetejére a mascarpones krémet, és pakoljuk meg a maradék eperrel. Ha esetleg maradt, szórhatunk rá kókuszt is.
Úgy szeretem az ilyen "egyszerű" süteményeket! Nagyon szép lett a tortád! Igazi könnyű, gyümölcsös desszert. Ebből én is biztos megennék vagy két szeletet... de az is lehet, hogy hármat. :D
VálaszTörlésÉn is ezeket szeretem, sok gyümi, kevés és könnyű krém :)
Törlés