Egy kicsit eltűntem igaz, de a receptek és a fotók addig is gyűltek a mappámban. A "szünet" oka, egyszerű. A Kislegényt felvették a bölcsibe és ahogy az lenni szokott, minden héten megbetegszik. Most is kifogtunk egy gasztroblogon megemlíteni nem illő csúnyaságot. Egyenlőre csak én állom a sarat, rajtam kívül mindenki elkapta. Ennek köszönhető, hogy most lett egy kis időm posztolni, ugyanis az egész család alszik. Remélem, hamar meggyógyulnak a Drágáim.
A recept nem mai - ma vízbe főtt krumplit kapott mindenki :( - de nagyon finom és mutatós. Legalább is nekem nagyon tetszettek a színek és az ízek. Tudom, túl sok kelt tésztát eszünk, de egyszerűen ennek nem tudok ellenállni. Imádom, ahogy a tészta életre kel a kezeim között. És amikor a tészta kikerül a sütőből... hmm.... isteni!
A pizza nálunk szinte heti rendszerességel előfordul. A tésztája sokféleképp variálható, és ezt ki is használom. Van, hogy a hagyományos módon esszük, de újabban serpenyőben sütöm ki a maradék tésztát, másnap reggelire (erről fogok majd posztolni). Most focacciaként végezte. A lilakáposzta pedig azóta előkelő helyet foglal el nálam, amióta a lilakáposzta fasírtot ettük Magdi barátnőmnél, így lett ebből egy szuper párosítás. Erről jut eszembe, ennek a receptjével lógok még...
Hozzávalók
Elkészítés
Dagasszunk pizzatésztát és hagyjuk kelni legalább 4 órát.
Közben a káposztát reszeljük le, sózzuk meg és hagyjuk állni fél órát. Vágjuk apróra a lilahagymát és dinszteljük meg az olívaolajon. Süssük elő rajta a káposztát úgy, hogy előtte alaposan nyomkodjuk kis a felesleges levet belőle. Fűszerezzük még borssal, köménnyel és ha szükséges sóval. Mintha káposztás tésztát készítenénk. Ha elkészült hagyjuk kihűlni.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A megkelt tésztát vegyük hatfelé. Formázzunk gombócokat, ezeket pedig nyújtsuk 5-7 mm vastagra. Hagyjuk őket 10-15 percet pihenni. (Ebből kb 20 cm-es focacciak lesznek.) Pakoljuk meg a tetejét az elősütött lilakáposztával, tegyünk a tetejére vékony almaszeleteket és már mehet is a sütőbe. Kb 20 perc alatt elkészül. És ha egyedül vagyunk a káposztaimádatunkkal, a családnak keressünk más feltétet a hűtőben :-)
Hozzávalók
- egy adag pizzatészta
- fél fej lilakáposzta
- 1 fej lilahagyma
- kevés olívaolaj
- só
- bors
- köménymag
- 1-2 savanykás alma
Elkészítés
Dagasszunk pizzatésztát és hagyjuk kelni legalább 4 órát.
Közben a káposztát reszeljük le, sózzuk meg és hagyjuk állni fél órát. Vágjuk apróra a lilahagymát és dinszteljük meg az olívaolajon. Süssük elő rajta a káposztát úgy, hogy előtte alaposan nyomkodjuk kis a felesleges levet belőle. Fűszerezzük még borssal, köménnyel és ha szükséges sóval. Mintha káposztás tésztát készítenénk. Ha elkészült hagyjuk kihűlni.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A megkelt tésztát vegyük hatfelé. Formázzunk gombócokat, ezeket pedig nyújtsuk 5-7 mm vastagra. Hagyjuk őket 10-15 percet pihenni. (Ebből kb 20 cm-es focacciak lesznek.) Pakoljuk meg a tetejét az elősütött lilakáposztával, tegyünk a tetejére vékony almaszeleteket és már mehet is a sütőbe. Kb 20 perc alatt elkészül. És ha egyedül vagyunk a káposztaimádatunkkal, a családnak keressünk más feltétet a hűtőben :-)
Hű, hogy ez milyen finom lehet! És a mézes madzag is megvan a többi megemlített recepttel!!! :-D
VálaszTörlésKöszönöm, igyekszem gyorsan pótolni azokat is :)
TörlésEz nagyon jól hangzik! Igaz, én is egyedül vagyok itthon a káposztaimádattal, de ezt feltétlenül ki kell próbálni! Jobbulást a többieknek! :)
VálaszTörlésKöszönöm Ági, szerencsére ma már mindenki jól van :)
TörlésNálatok is? Nem értem, mi baj a káposztával :) Olyan finom pedig!