Egyik este isteni hagymalevest ettem Kedvesem nővérénél. Írhatnám, hogy a sógornőmnél, de ez nem is lenne maradéktalanul helytálló, másrészről nem is tetszene neki :) Na, másnap a szokásos karfiolkrémlevest főztem a kicsiknek - ez megunhatatlan slágerleves lett - és mellé összedobtam egy hagymalevest. De nem volt itthon tejszín, így kifejezetten savanykás lett. Persze ez nem rontotta el, inkább adott egy ötletet arra, hogy lehetne különleges ez a leves. Így került bele egy-egy kanálka mustár és méz. Kifejezetten kellemes ízű, kicsit pikáns, savanykás leves lett a végeredmény.
Hozzávalók:
- 30 dkg vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2,5 dl tejföl
- 1 tk mustár
- 1 tk méz
- só ízlés szerint
Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk félbe, majd nagyon vékony karikára. Olíva olajon dinszteljük meg, majd öntsük fel 1 l vízzel. Forraljuk fel és főzzük meg a hagymát.
A tejfölt keverjük el a mustárral, tejföllel, majd kanalanként adjunk hozzá a leves levéből, hogy ne kapja össze a tejfölt a forró leves. Végül öntsük egybe, forraljuk össze és sózzuk ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése