Újra itt. Az elmúlt két hónapban nem szaporodtak a receptjeim, ennek több oka is van. Az egyik, hogy elköltöztünk, így a költözést megelőző hetekben már más teendőim akadtak. Mivel az új házikónk még befejezés alatt áll, én és a gyerekek a Mamiéknál táborozunk, míg Kedvesem dolgozik, irányítja a felújítást és mindeközben folyton ingázik :( Röviden, elég sűrű lett az életünk, miközben én az elmúlt 3 évben összesen nem pihentem annyit, mint mostanság. Furán hangzik, de így van.
A konyhában is kevesebbet forgolódom, mert Anyucival ketten osztozunk eme teendőkön. Így itt az ideje, hogy elővegyem a korábban, ínségesebb időkre gyűjtögetett fotókat és recepteket.
Kifli teljeskiőrlésű lisztből
- 470 gr teljeskiőrlésű búzaliszt
- 3 dl langyos víz
- 1 tk só
- 1 tk élesztő
A hozzávalókat a gépben összedagasztjuk, ezután nagyon hosszú ideig kelesztjük. Ha csak teljeskiőrlésű lisztet használunk, sokkal keményebb lesz a tésztánk és több óra szükségeltetik ahhoz, hogy szépen megkeljen. Ne várjuk, hogy olyan könnyű lesz a tésztával dolgozni, mint fehér kenyér esetén.
Én legalább 6 órát kelesztem a teljeskiőrlésű tésztákat, de a 8 óra is belefér.
Eztán az ismert módon kifliket formázunk belőlük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd 12 cikkre vágjuk a kelttésztát. Tekerjük fel a háromszögeket és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Kelesszük még 20 percet, ezalatt melegítsük a sütőt 180 fokra.
20-25 perc alatt süssük készre a kifliket.
A tetejüket szezámmaggal, lenmaggal, zabpehellyel is megszórhatjuk.
Ha estére letakarva hűtőbe tesszük, reggel hideg sütőben kezdjük meg a sütést.
Örülök, hogy újra írsz! Gyakran benéztem remélve a folytatást... :-D
VálaszTörlésSzép napokat!
Köszönöm szépen, ez nagyon jól esik :)
Törlés