Aztán megegyeztünk, hogy először főzünk valami ebédre valót finomat, aztán sütünk együtt csokis kekszet. Így is történt :)
A fotó nem lett a legjobb, de mentségemre szolgáljon, egy pici kéz folyton belelógott kekszlopkodás közben...
Hozzávalók:
140 g puha vaj, 220 g liszt, 100 g zabpehely, 150 g tejcsokoládé, 5 ek méz, 1 tojás
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
A tejcsokit törjük össze (kb 0,5 cm-es kockákra).
A többi hozzávalót gyúrjuk össze, a végén szórjuk bele a csokidarabokat is. Elég kemény tésztátkapunk, így nem szükséges hűtőbe tenni. Formáljunk diónyi gombócokat és sütőpapírral bélel tepsin lapítsuk kb 0,5 cm magasra. Süssük a sütő középső rácsán 12-14 percig. A tepsin hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése