2013. január 17., csütörtök

Joghurtos croissant a hűtőből egyenesen a sütőbe

Persze ahhoz még este be kell készíteni, hogy ez így menjen. Elkészítés után is ki lehet sütni, de ha reggelire szánjuk, akkor letakarva mehet éjszakára a hűtőbe aludni, majd reggel hideg sütőbe téve 20 perc alatt megsül. Mivel a joghurtos kenyereket is szívesen sütöm és esszük, adta magát, hogy ki legyen próbálva a tészta croissant-ként is. Igazán finom lett, próbáljátok ki :) 
A hajtogatást nem írom le itt megtaláljátok.


Hozzávalók (12 db-hoz):

  • 70 dkg BL 55 liszt
  • 450 g natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 2 tk só
  • 3 tk nádcukor
  • fél zacskó élesztő
  • hajtogatáshoz kb 125 g vaj

A szokásos módon megdagasztjuk a tésztát, - ki kézzel, ki géppel - majd megkelesztjük. Hajtogatjuk, formázzuk, - ízlés szerint lehet natúr, vagy tehetünk bele sajtot is - majd letakarva hűtőbe tesszük. 
Másnap a hűtőből kivéve megkenjük tojással - esetleg megszórhatjuk sajttal is - és hideg sütőbe tesszük. Beállítjuk a hőfokot 200 -ra és kb 20 perc alatt el is készülnek. De az illata is jelzi ezt nekünk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...