Persze ahhoz még este be kell készíteni, hogy ez így menjen. Elkészítés után is ki lehet sütni, de ha reggelire szánjuk, akkor letakarva mehet éjszakára a hűtőbe aludni, majd reggel hideg sütőbe téve 20 perc alatt megsül. Mivel a joghurtos kenyereket is szívesen sütöm és esszük, adta magát, hogy ki legyen próbálva a tészta croissant-ként is. Igazán finom lett, próbáljátok ki :)
A hajtogatást nem írom le itt megtaláljátok.
- 70 dkg BL 55 liszt
- 450 g natúr joghurt
- 1 tojás
- 2 tk só
- 3 tk nádcukor
- fél zacskó élesztő
- hajtogatáshoz kb 125 g vaj
A szokásos módon megdagasztjuk a tésztát, - ki kézzel, ki géppel - majd megkelesztjük. Hajtogatjuk, formázzuk, - ízlés szerint lehet natúr, vagy tehetünk bele sajtot is - majd letakarva hűtőbe tesszük.
Másnap a hűtőből kivéve megkenjük tojással - esetleg megszórhatjuk sajttal is - és hideg sütőbe tesszük. Beállítjuk a hőfokot 200 -ra és kb 20 perc alatt el is készülnek. De az illata is jelzi ezt nekünk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése