2012. február 10., péntek

Fokhagymás steak burgonya

Kedvesem krumpliimádó. Nem is kérdés, hogy ha köret, akkor krumpli, és ha krumpli akkor steak burgonya. Igyekszem azért ezt is a lehető legegészségesebb módon készíteni. Valahogy így:

A burgonyát megpucolom, hasábokra vágom. Beleteszem egy wokba (ebben hamarabb elkészül és nem repül szanaszét, amikor rázogatom :)), alaposan átöblítem. A nagyja vizet leöntöm róla, kb fél ujjnyi marad a wok alján. Végül ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával és fokhagymával, bőven meglocsolom olívaolajjal. Összerázom, fedőt rá és mehet is a tűzre. Közepes lángon megpárolom, majd ha elég puha, leveszem a fedőt és jól átpirítom. 20 perc alatt elkészül. A legfinomabb burgonyaköret :)


És a végeredmény...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...