2012. február 14., kedd

Málnás túrógomóc

Hétköznap általában olyat főzök, amit melegítve is jól esik megenni, hiszen Kedvesem másnap ezt viszi el ebédre. Az egyik ilyen a túrógombóc, ami igazán finom a maga egyszerűségében is, de azért ezt is lehet még fokozni. Egy kis málnával. De azért eperrel sem utolsó :)

Hozzávalók:
1 kg túró, 15 dkg búzadara, 5 tojás, só
vaj, zsemlemorzsa
málna (fagyasztott is jó)
tejföl, méz

A túrót, tojásokat és a búzadarát összekeverjük egy csipet sóval, és félretesszük egy kis időre, amíg összeáll és könnyen formázható lesz.

Közben lassú tűzön aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát egy kevéske vajon.

Felteszek egy nagy fazékban vizet forrni, enyhén sózom.

Diónyi gombócokat formázok, a közepébe egy-egy málnaszemet teszek. (Ha fagyasztott málnából készítjük, nem szabad hagyni kiolvadni) Forró vízbe teszem, és megfőzöm. A kész gombócokat a zsemlemorzsára szedem, meghempergetem benne.

Végül elkészítem az öntetet. A tejfölt összekeverem a maradék málnával és mézzel (ízlés szerint).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...