Hétköznap általában olyat főzök, amit melegítve is jól esik megenni, hiszen Kedvesem másnap ezt viszi el ebédre. Az egyik ilyen a túrógombóc, ami igazán finom a maga egyszerűségében is, de azért ezt is lehet még fokozni. Egy kis málnával. De azért eperrel sem utolsó :)
1 kg túró, 15 dkg búzadara, 5 tojás, só
vaj, zsemlemorzsa
málna (fagyasztott is jó)
tejföl, méz
A túrót, tojásokat és a búzadarát összekeverjük egy csipet sóval, és félretesszük egy kis időre, amíg összeáll és könnyen formázható lesz.
Közben lassú tűzön aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát egy kevéske vajon.
Felteszek egy nagy fazékban vizet forrni, enyhén sózom.
Diónyi gombócokat formázok, a közepébe egy-egy málnaszemet teszek. (Ha fagyasztott málnából készítjük, nem szabad hagyni kiolvadni) Forró vízbe teszem, és megfőzöm. A kész gombócokat a zsemlemorzsára szedem, meghempergetem benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése