2012. február 26., vasárnap

Céklaleves

Ezt az isteni finom krémlevest szintén Magdi barátnőmnél ettük a múltkor. Kedvesemet kivéve imádjuk a céklát - csak abban reménykedem, hogy Tündér Kisfiam sem lesz olyan válogatós :) -, így hamar én is elkészítettem itthon. Egészséges, egyszerű és nagyszerű. Nekünk langyosan a legfinomabb.

Hozzávalók:
1 l leveshez
1 nagy cékla
1 fej hagyma
tejföl
só,bors

A céklát megtisztítom, szeletelem, a hagymát szintén és felteszem főni annyi vízben, amennyi ellepi. Ha megpuhult botmixerrel pürésítem - ha szükséges teszek hozzá még vizet - tejföllel (lehet joghurttal vagy kefírrel) ízesítem, sózom, borsozom. Kész :)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...