2012. február 29., szerda

Citromos borsós husi

Apukám utólagos engedelmével posztolom ki ezt a receptet, ugyanis ő volt, aki pár évvel ezelőtt először összedobta ezt a nagyon finom ételt. Anyuci finomította, most pedig már nálunk is rendszeresen a palettára kerül.
Szóval citromos borsós, így emlegetjük a családban, de lehetne citromos répás husi is, vagy mustáros borsós, vagy citromos tejfölös, mert ezek mind hozzájárultak az étel sikeréhez kis családunk körében. Krokettel az igazi, de ha nagyon sietősek vagyunk, vagy másnapra főzöm, akkor rizst szoktam készíteni mellé. Egyik nagy előnye, hogy melegítve is jó, így Kedvesemnek be tudom dobozolni másnapra.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
1 fej hagyma
2 répa
2 dl borsó
1-2 tk dijoni mustár
2 dl tejföl (ha van otthon, lehet tejszínnel felesben)
citromlé
olívaolaj
só, bors



A hozzávalókat megtisztítom, a husit csíkokra, a zöldségeket apró kockákra vágom. Olíva olajon megpirítom először a hagymát. Ezen sütöm majdnem készre a husit. Amikor már szépen megpirult, akkor hozzáadom a répát, borsót, kis citromlével meglocsolom, sózom, borsozom, és fedő alatt készre párolom. Ha szükséges, lehet hozzá egy kis vizet adni, bár általában a csirkemell olyannyira vizes, hogy erre nincs szükség.

 Végül a tejfölt (és tejszínt) összekeverem a mustárral, és ráöntöm a husira. Rottyantok még rajta egyet, és utólag még ízesítem ha szükséges. Krokettel nagyon nyerő!


Tipp: Aki nem szereti a tejfölt, ki is hagyhatja belőle. Tejföl nélkül is nagyon finom, de akkor tényleg rizs illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...