A múltkori Málnás pavlova után, igencsak ki kellett éheztetni a gyomrunkat, hogy a maradék tojásfehérjéket ismét ily módon tüntessem el a hűtő polcáról. Igazából ez csak egy ötlet, a pavlova alapját kedvünk szerint variálhatjuk.
3 tojásfehérje
20 dkg cukor
2 ek kakaó
1 ek darált mogyoró
2-3 ek durvára vágott mogyoró
3 dl tejszín
3 dl tejszín
reszelt keserű csokoládé
A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
A fehérjéket először kissé felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Két kanál cukor között verjük egy percet. Mire az összes cukor belekerül, a hab szép fényes lesz és olyan kemény, hogy könnyen lehet formázni is. Ekkor óvatosan beleforgatjuk a kakaóport és a darált mogyorót. Sütőpapírra tegyünk 8-10 halmocskát belőle, esetleg villával mintázhatjuk a felületét. Megszórjuk durvára aprított mogyoróval. 15-20 perc alatt készre sül. Támasszuk ki résnyire a sütőajtót és hagyjuk így kihűlni.
Tetejére felvert tejszínhabot tegyünk és szórjuk meg keserű csokoládéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése