2013. február 8., péntek

Zabpelyhes, joghurtos amerikai palacsinta cukor nélkül

Hiába cukormentes hónap, a gyerekek palacsintát kértek. Szerencsére alapból alig teszek mézet a palacsintatésztába, így kihagyni sem volt különleges. Egyébként mi gyakran esszük sósan a palacsintát. Ilyenkor reszelt sajtot szórunk rá, vagy Anikó sajtot sütök az egyik oldalára. Sok zöldséggel nagyon kiadós tud lenni. És kevésbé van az embernek olyan érzése, mintha valami nagyon hízlalósat evett volna :)
A liszt egy részét zabpehelyre cseréltem, a tejet joghurtra. A tésztája nagyon könnyű lett, gyorsan sült. A mérlegem tönkrement, így az adagokat a joghurtos pohárral mértem ki.

Hozzávalók:
2 db 450 g-os natur joghurt, fél joghurtos pohár zabpehely, 1 joghurtos pohár liszt, 3 tojás, 1 sütőpor, só, olíva olaj a sütéshez

A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját keverjük össze a joghurttal, a lisztet a sütőporral, zabpehellyel és sóval. Ezután a joghurtos keverékhez adjuk hozzá a szárazanyagokat és jól keverjük el. Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből és óvatosan forgassuk el a tésztával.

Forrósítsuk fel a palacsintasütőnket, kenjük meg kevés olíva olajjal és tegyünk három tenyérnyi tésztát a sütőre. Ha szépen megsült az alja, akkor fordítsuk meg. A teteje ekkor még nyers lesz. A hagyományos palacsintával ellentétben, nem fog átsülni teljesen, hiszen sokkal vastagabb a tésztája, de ha az alja megsült, egy hirtelen mozdulattal könnyen át lehet fordítani.

A forró palacsintáka szórhatunk sajtot, ehetjük magába, zöldségekkel, de annak ellenére hogy nincs benne cukor, lekvárral is finom - a gyerekek természetesen úgy ették :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...