2012. augusztus 19., vasárnap

Újrakezdés...

Újra itt. Az elmúlt két hónapban nem szaporodtak a receptjeim, ennek több oka is van. Az egyik, hogy elköltöztünk, így a költözést megelőző hetekben már más teendőim akadtak. Mivel az új házikónk még befejezés alatt áll, én és a gyerekek a Mamiéknál táborozunk, míg Kedvesem dolgozik, irányítja a felújítást és mindeközben folyton ingázik :( Röviden, elég sűrű lett az életünk, miközben én az elmúlt 3 évben összesen nem pihentem annyit, mint mostanság. Furán hangzik, de így van.
A konyhában is kevesebbet forgolódom, mert Anyucival ketten osztozunk eme teendőkön. Így itt az ideje, hogy elővegyem a korábban, ínségesebb időkre gyűjtögetett fotókat és recepteket.

Kifli teljeskiőrlésű lisztből



Hozzávalók:

  • 470 gr teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 3 dl langyos víz
  • 1 tk só
  • 1 tk élesztő

A hozzávalókat a gépben összedagasztjuk, ezután nagyon hosszú ideig kelesztjük. Ha csak teljeskiőrlésű lisztet használunk, sokkal keményebb lesz a tésztánk és több óra szükségeltetik ahhoz, hogy szépen megkeljen. Ne várjuk, hogy olyan könnyű lesz a tésztával dolgozni, mint fehér kenyér esetén.
Én legalább 6 órát kelesztem a teljeskiőrlésű tésztákat, de a 8 óra is belefér.
Eztán az ismert módon kifliket formázunk belőlük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd 12 cikkre vágjuk a kelttésztát. Tekerjük fel a háromszögeket és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Kelesszük még 20 percet, ezalatt melegítsük a sütőt 180 fokra.
20-25 perc alatt süssük készre a kifliket.

A tetejüket szezámmaggal, lenmaggal, zabpehellyel is megszórhatjuk.

Ha estére letakarva hűtőbe tesszük, reggel hideg sütőben kezdjük meg a sütést.

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy újra írsz! Gyakran benéztem remélve a folytatást... :-D
    Szép napokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, ez nagyon jól esik :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...