2012. június 28., csütörtök

Joghurtos padlizsán


A padlizsános étkek közül ez lett a kedvencem. A paradicsomos változat sokáig versenyben volt az első helyért, de miután itthon is elkészítettem a joghurtosat, végérvényesen visszaszorult a második helyre. Bár a nyers fokhagymát a gyomrom nem bírja mostanság - ez a korral jár, mert 5 éve még semmi bajom nem volt tőle :) - nem tudok ellenállni neki. Borzasztó egyszerű és gyors. Csak gondoljunk előre arra is, mit eszünk majd hozzá. Nekem a fincsi fokhagymás focaccia helyett így jutott fokhagymás lapos kenyérke :)

Hozzávalók (2 személyre):
1 közepes padlizsán, olívaolaj, sok-sok fokhagyma, sok petrezselyem, só, natur joghurt

A padlizsánt mossuk meg, töröljük szárazra, vágjuk először félbe, majd szeleteljük kb fél cm-es darabokra. Olívaolajon süssük meg, ha kihűlt sózzuk, keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, joghurtot és petrezselymet.

Hát, leírni tovább tartott mint elkészíteni :)
Süssünk hozzá focacciát, én is azon vagyok legközelebbre :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...