2012. február 8., szerda

Avokádó krémleves pirított tökmaggal

Hétköznap lévén, ma csak magunknak főztem ebédet. A kicsi elég náthás, ilyenkor a leves esik legjobban neki. A krémleves. Néha elbizonytalanodom, hogy valóban a krémleveseimet kedveli ennyire, vagy csak a sajt és levesbetét adagolása teszi olyan élvezetessé ezt a kosztot. Minden esetre ma ismét leves került az asztalra, ráadásul ez az első próbálkozás, már ami az avokádó efféle felhasználását illeti. Bevallom, jól sikerült - bár a kislányom a tökmag helyett inkább a sajtot választotta, de egy kétéves gyermektől ez nem olyan meglepő. Az avokádót eddig csak pirítós mellé ettük, de ahogy M. barátnőm mondja "Tudod, én mindenből főzeléket főzök", én ugyanígy vagyok a levesekkel. Az éveim számával egyenes arányban nő a leves iránti szeretetem is. Persze, lehet hogy ez egy természetes folyamat és a szervezetem csak felkészül arra, hogy 50 év múlva már csak ezt tudom majd megenni.
A lényeg, hogy az avokádó krémlevesnek is nagyon finom és szép zöld színe miatt nagyon gusztusos is. Elkészítése - mint minden krémlevesé - gyors és egyszerű. Csak egy jó botmixer kell hozzá ;)


Hozzávalók 4 főre:
1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 avokádó, olívaolaj, só, bors, ízlés szerint tejföl, héj nélküli tökmag

A hagymákat apróra vágom és olívaolajon üvegesre dinsztelem. Az avokádót félbevágom és a hagymára kanalazom. Kicsit átforgatom a forró olíván, majd felöntöm kb 8 dl vízzel. (Inkább szűken mérjük, utólag lehet még pótolni, ha túl sűrűre sikerülne) Rövid ideig forralom, majd botmixerrel pürésítem.
A tökmagot egy teflonban megpirítom.
Tálaláskor kis tejfölt locsolok rá és megszórom a pirított tökmaggal.





2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ma találtam rá a blogodra, egy szuszra végig is olvastam az eddigi bejegyzéseket. Tetszenek a receptek és az egészséges életmódhoz való hozzáállásod, így egy állandó olvasód már biztosan van! :-)
    További szép napot!
    Ágnes

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ágnes,
      nagyon köszönöm, remélem, nem okoz majd calódást a blog :) Bevallom, amíg meg nem láttam a megjegyzésed, azon gondolkodtam, hogy anyukám vagy a hugom ismerőse lehetsz e? De őszintén örülök, hogy egyik sem :) Köszönöm a biztatást, szívesen fogadom majd a véleményed a bejegyzésekkel kapcsolatban is :)
      Kellemes estét!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...