2012. március 13., kedd

Már megint spenót? Igen!

Hétvégén volt Tündérkisfiam névnapja. Vasárnap így - kihasználva a vendégség adta lehetőségeket - racletteztünk. Ez eddig mindnekinek bejött. Mi is úgy kaptunk kedvet hozzá, hogy Zsuzsi barátnőmék áthívtak egyszer egy esti raclette sütésre. Hát őszintén, mindenkinek csak ajánlani tudom! Szinte bármit meg lehet sütni rajta, és a hús, zöldség (és állítólag a gyümölcs is, bár az édességeket még nem próbáltuk), minden sokkal finomabb. Na de hogy jön ide a spenót? Hát úgy, hogy a vendégsereg, vagyis Anyukámék a szokásos szatyoráradattal érkeztek, köztük Mamika fagyasztott kerti finomságaival és befőttjeivel. És a mélyhűtős zacskóban ott figyelt a sok-sok fini parajos csomag is! Anyuci nyersen csomagolta el, így szerintem sokkal praktikusabb - eltekintve attól, hogy kicsit több helyet foglal - mert többféle ételhez fel lehet használni. Például tésztához. Egyébként a raclettezés után mindig marad egy csomó zöldség szeletelve, amiből kedvünk szerint kreatívkodhatunk másnap :)


Zöldimádó spagetti - cukkinivel és spenóttal

Hozzávalók:
1 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 cukkini, 2-3 nagy marék nyers spenót (egész levelek), 15 dkg mozzarella, kb 1,5 dl tejszín, olíva olaj, só

Felteszem a vizet a tésztának. Amíg felforr, előkészítem a hozzávalókat - megmosom, szeletelem, vágom.

Ha felforrt a víz, sózom és beleteszem a tésztát. Mialatt a tészta megfő, elkészül a rávaló.

Olíva olajon megdinsztelem a vékony csíkokra vágott hagymát, amikor kész egy pillanatra mellé dobom a felaprított fokhagymát is. Kavarok rajta párat, majd mehet rá a cukkini, amit hosszában félbe vágtam, majd vékonyan felszeleteltem. Amikor a cukkini majdnem kész, hozzáadom a spenót leveleket, amit csak kézzel tépegettem nagyobb darabokra. Amint készre párolódnak a zöldek, felöntöm a tejszínnel, sózom és egyet forralok rajta. Leveszem a tűzről és hozzákeverem a felkockázott mozzarellát.

Frissen tálalom a spagettivel, a tetejére még egy kis olívát is locsoltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...