2012. március 24., szombat

Karfiol krémleves

A Kislányomnál is imádtam, amikor újabb és újabb zöldségeket, gyümölcsöt lehetett bevezetni az étkezésbe, amikor pedig már a joghurt is felkerül a palettára, hirtelen úgy érezzük, hogy most már bátrabban lehet kreatívkodni. Persze ez csak azért van, mert a 8. hónapban ugrásszerűen megnő a babának adható ételek száma, már mehet a kifli csücsök (vagyis lisztes dolgok), tejtermékek (persze csak joghurt, kefir, túró és sajt) és még pár fajta zöldfűszer. Mondhatjuk úgy is, végre van íze a baba ebédjének is. De egyébként nyugodjunk meg, a baba nem tudja még mit hagy ki, neki a számunkra íztelenek tűnő étel is újdonság és finom. Szóval most újraélem a babaételek alkotásában rejlő lehetőségeket és tényleg azt tapasztalom, hogy másféle módon készítek sok mindent, mint a Nagyobbiknál.
Nagy szívfájdalmam, hogy babaként a Kisasszony imádta a főzelékeket, mostanra nem igazán :(, ezért gyakran készítek zöldséges leveseket. Egyébként, ezekbe sosem teszek lisztet, úgyhogy nem is értem, miért vagyok nekikeseredve, a gyerek helyesen étkezik :)


Hozzávalók:
1 fej karfiol, 1 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, joghurt vagy tejföl, petrezselyem, só

A zöldségeket megtisztítjuk, és feltesszük főni. Amikor megpuhult, vegyünk ki belőle a babának. Ezt egy csipet petrezselyemmel pürésítsük.
A maradékot sózzuk és ízesítsük tejföllel (joghurttal), petrezselyemmel és botmixerrel pürésítsük. Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...