2012. április 2., hétfő

Túrófánkból palacsinta

Igen, a túrófánk nálunk évekig megunhatatlan volt, és mostanában sem azért került le a palettáról, mert már nem enné meg senki, hanem pont az ellenkezője miatt. Folyton megennénk! :) Arra gondoltam, kicsit light-osabbá lehetne tenni, ha nem bő olajban sütném. Egyébként nagyon jó kis tésztája van, nem sokat kellett alakítani rajta, hogy mini palacsintákat lehessen sütni belőle. A tojás fehérjét külön adtam hozzá felverve és kellett egy kis tej, hogy könnyebb legyen a tészta.



Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 tojás, 8 púpos ek liszt, 2 ek méz, tej, citromhéj, aki szereti mazsola


Összekeverjük a túrót, a tojások sárgáját és a mézet, citromhéjat. (Én botmixerrel csináltam, hogy a túró ne legyen darabos.) Ezután hozzáadjuk a lisztet és annyi tejet, hogy sűrű nokedli állagú tésztát kapjunk. Végül a felvert tojásfehérje kerül bele.

Kevés olajjal megkenjük és felforrósítjuk a serpenyőt és egy-egy evőkanálnyi tésztát teszünk rá. A kanállal kicsit elegyengetjük, majd rövid idő alatt megsütjük. Vigyázzunk, mert ez vastagabb, mint a hagyományos palacsinta, így még az előtt meg kell fordítanunk, hogy megszilárdulna a felső oldala. HA kész, a másik oldalát is megsütjük. Tenyérnyi kis palacsinták lesznek belőle. Mi lekvárral ettük, de finom magában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...