2012. április 26., csütörtök

Tejszínes meggyes flan, avagy tejszínben sült meggy :)


Van egy kis receptes füzetem, abban van egy hasonló desszert. Pudingban sült meggy. A Kicsi rámutatott, hogy olyat kér. Egyértelmű, mit ettünk ebéd után. Csak nem volt itthon elég tej és vaníliás pudingpor sem. Így gyorsan szétnéztem a hűtőben, és találatam tejszínt, tojást. Hát, ha nem is pudingban sült, külsőre teljesen megfelelt az elvárásnak és az ízével sem lehetett nagy baj, mert el is fogyott mind. Ettől függetlenül semmi csodát ne tessék várni ettől a recepttől, a puding attól még puding marad, még ha a sütőben sül is.

Hozzávalók: 1/2 üveg meggybefőtt, 1 tojás, 2 dl tejszín, vaníliás cukor, méz ízlés szerint

Vajazzunk ki egy kb 20 cm átmérőjű tálat. Szórjuk az aljára a meggyet és öntsük nyakon a tejszínes krémmel. Ehhez keverjük ki a tejszínt a tojásal, mézzel és vaníliás cukorral.
180 fokon süssük, amíg a krém meg nem szilárdul.
Ha kész, szórjuk meg fahéjjal a "pudingunkat" :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...