2012. április 23., hétfő

Olaszos frittata


Valahogy ez eddig kimaradt. Tündérlányom kedvenc ételei közé tartozik a tojás. Egyre több husi (leginkább kolbász:) és - sajnos - egyre kevesebb zöldség. Ez az étel visznot tökéletesen alkas rá, hogy a tojásban elrejtsem a zöldeket. Természetesen most nem erre az olaszos változatra gondolok, hanem a múltkor egy spenótosat készítettem cukkinivel, hagymával, paradicsommal, mozzarellával. Csak arról nem sikerült képet készíteni. Igazából bármit beletehetünk, ami épp otthon van.
A frittata készítése nem túl bonyolult. A zöldségeket először serpenyőben, kis olíva olajon átpároljuk, majd nyakonöntjük a tojással és mehet is a sütőbe. Igazából nagyon hasonlít az omletthez, de nekem valamiért szimpatikusabb, mert ebbe nem kell liszt és sokkal több zöldséget bele lehet sütni.
Egy főre kb 2 tojással számoljuk.

Hozzávalók:
6 tojás, 15 dkg olasz sonka (jó minőségű), 10 dkg mozzarella, 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, szerecsendió, olívaolaj

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vörös hagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, majd a cikkekre vágott paradicsomot.

A tojásokat felverjük és sóval, borssal, zúzott fokhagymával, szerecsendióval ízesítjük.

Egy 26 cm-es kerek formát vékonyan kenjünk meg olíva olajjal és oszzuk el benne a sült paradicsomos sonkát és a kockázott mozzarellát. Öntsük rá a tojásokat és süssük kb 10-12 percig a sütő középső rácsán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...