2012. április 9., hétfő

Piskóta sütőpor nélkül - alaprecept

Azt hiszem ez a legegyszerűbb piskóta recept, és még sütőpor sem kell hozzá. Kellemes, puha állagú tészta, gyors és nem lehet elrontani. 1 tojáshoz 2 dkg cukrot és 2 dkg lisztet számoljunk. Igazából ez a tojásonként egy evőkanál liszt és cukor recept megfelelője, csak sütőpor nélkül.

Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
6 db tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt

A sütőt 200 fokra melegítjük elő.
A cukor 2/3-adával kikeverjük a tojások sárgáját fehéredésig kézi mixer segítségével. A tojások fehérjét a cukor 1/3-adával kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab, majd a lisztet is hozzáforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük és betesszük a 200 fokos sütőbe, majd mérsékeljük a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütjük.
Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni.

1 megjegyzés:

  1. Amikor beteszem a sütőbe, először csak alsó lángra kapcsolok, hogy felnyomja. Pár perc után alsó-felsőre.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...