80 dkg liszt BL55
2,5 dl tej
1,5 dl víz
8 dkg vaj
2 tk élesztő
2 tk só
1 tk méz
A hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk és kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt két részre kb 80-82 g-os darabokat csípünk belőle (kb 18-20 db lesz), ezeket gombóccá formáljuk és pihentetjük negyed órát.
A kiflikhez a gombócokat kinyújtjuk 2 mm vékonyra, mint egy palacsinta. Aztán feltekerjük, szintén, mint a palacsintát. Sütőpapírra tesszük és fél órát pihentetjük.
A császárzsemlék formázásához itt lesz a leírás, a 9. pontban vannak képek is. Szintén sütőpapírra mennek és pihennek fél órát.
A sütőt közben 200 fokra melegítsük elő. A sütő aljára egy lábasban vizet teszünk, hogy jó párás legyen a levegő sütés közben. Mielőtt a tésztát betesszük, kenjük meg jó bőven vízzel a tetejüket, így finom ropogós lesz a héja. Kb 25 perc alatt szépen megsülnek.
Ha megkelt két részre kb 80-82 g-os darabokat csípünk belőle (kb 18-20 db lesz), ezeket gombóccá formáljuk és pihentetjük negyed órát.
A kiflikhez a gombócokat kinyújtjuk 2 mm vékonyra, mint egy palacsinta. Aztán feltekerjük, szintén, mint a palacsintát. Sütőpapírra tesszük és fél órát pihentetjük.
A császárzsemlék formázásához itt lesz a leírás, a 9. pontban vannak képek is. Szintén sütőpapírra mennek és pihennek fél órát.
A sütőt közben 200 fokra melegítsük elő. A sütő aljára egy lábasban vizet teszünk, hogy jó párás legyen a levegő sütés közben. Mielőtt a tésztát betesszük, kenjük meg jó bőven vízzel a tetejüket, így finom ropogós lesz a héja. Kb 25 perc alatt szépen megsülnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése