2012. január 21., szombat

My cream - házi májkrém tokajival

Ha már előzőleg egy kenyér receptet osztottam meg veletek, akkor most következzen egy kis "rávaló".
Májkrémet készíteni a világ egyik legegyszerűbb dolga. De ezt én sem tudtam egészen addig, amíg a kislányom rá nem kapott a Hamé-ra. Érdekes módon a gyerekek, rendkívül vonzódnak mindenféle bolti dobozolt ételhez. Szerencsére hamar elfeledkeznek róla a házi készítésű változat kedvéért, ami nem is csoda, hiszen otthon minden sokkal finomabb. Semmi tartósítószer, adalékanyagok, semmi bőrke, pácsó és valami E betűs akármi, amiről azt sem tudjuk, hogy micsoda. Helyette friss máj és finom ízek :)

Hozzávalók:
30 dkg máj, 1 fej vöröshagyma, olívaolaj, 0,5 dl tokaji aszú, 2 tk dijoni mustár, só, bors 

Olíva olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát. Megsütöm rajta a májat, közben összekeverem a tokaji aszút és a dijoni mustárt, majd a májra öntöm. Sózom, borsozom, ha kihűlt botmixerrel krémesítem.

A gyerekeknek készített változatban tokaji aszú helyett tejet használok.

Feldobhatjuk fűszerekkel vagy apróra vágott főtt tojással is. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...