2013. május 1., szerda

Anya, sütünk eperfagyit? - avagy a málnafagyi története :)



Tündérlányommal éppen énekelgettünk itthon, és felcsendült az Eperfagyi című nagyszerű sláger is - ez még az én gyermekkoromból :) Biztosan sokan emlékeztek rá. És gondolom azt is kitaláltátok, mi volt rá a reakció? Természetesen igen. Az. "Anya, sütünk eperfagyit? Majd én segítek!" Végül is? Végre itt a jó idő, süt a nap, a teraszon 30 fok, a gyerekek már nem náthásak. Mi kell még az eperfagyihoz? Hát ugye eper az nem árt. És az is előfordulhat, hogy épp nincs itthon csak egy kis marékkal. Így lett az eperből inkább málna fagyi. De mivel ez is rózsaszín és azt a fél marék epret is beleszórtuk, mindenki maximálisan elégedett volt a végeredménnyel :)



Hozzávalók:
  • 500 g málna - akár mirelit is (lehet eper, szeder vagy bármi más bogyós gyümölcs is)
  • 250 g natúr joghurt
  • 100 g nádcukor (ízlés szerint lehet több, ill kevesebb)
  • 1 tk citromlé


A hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsük. Ha fagyott a gyümölcs, akkor egy picit várjunk amíg kienged annyira, hogy elbír vele a gépünk. A fagyott gyümölcs előnye, hogy sokkal hamarabb kész lesz a fagyink :)

Ezután már csak egy dolgunk maradt. Ha van fagylaltgépünk, akkor készítsük el a szokott módon. Ha nincs - nekem sincs - akkor tegyük be a fagyasztóba a tálat és fél óránként keverjük át habverővel, hogy megmaradjon a krémes állaga.

Tipp: ha felnőtteknek készül, akkor mehet bele egy kevés vodka is :)





2 megjegyzés:

  1. Nagyon hasonlóan szoktam én is készíteni, nagyon finom és egészséges! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen és villámgyors! Ha nincs türelmünk kivárni amíg megfagy, shake-nek megisszuk :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...