2013. május 7., kedd

Szendvicskrém vagy tésztaszósz? - avagy a szezon utolsó medvehagymás receptje

Eredetileg szendvicskrémnek indult. Na nem mintha úgy nem lett volna nagyon finom, csak ugye a nagy tésztagyártásban, meg a medvehagyma szezonban ki kellett próbálni ebédre is. Nagyon finom lett, őszintén :) Különben is el tudnék élni tésztán, annak bármilyen változatán. Sajnos Kedvesem megragadt a paradicsomos változatoknál, a gyerekek pedig egyenlőre a "tészta tejföllel a tetején" verziónál. Csak reménykedem, hogy ez változik majd... na nem Kedvesemre gondolok, ő reménytelen :)

A receptek neve pedig legyen... 

Medvehagymás mascarponekrém 




...és ... 

Házi tagliatelle medvehagymás mascarponekrémmel és pirított dióval






Hozzávalók

A szendvicskrémhez vagy tésztaszószhoz
  • 250 g mascarpone
  • 2 csokor medvehagyma (kb 70-80 g)
  • 2-3 ek olívaolaj
  • bors


A tésztához
  • 500 g liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl víz


A tészta tetejére
  • durvára aprított,pirított dió

Elkészítés

Először a tésztát készítsük el, vagy vegyük elő, ha boltit használunk :)

Házilag készített tésztánkhoz gyúrjuk össze a hozzávalókat (kézzel, vagy használjuk a dagasztógépet) és a tésztanyújtó gép segítségével készítsük el a tagliatelle-nket.

Tegyük fel melegedni a vizet, ha felforrt, sózzuk, majd főzzük ki a tésztánkat. HA saját tésztát főzünk ki, akkor kezdjük el a krémet elkészíteni, amikor feltesszük a vizet, ugyanis a friss tészta pillanatok alatt kifő.

A krémhez a hozzávalókat tegyük aprítógépbe (használhatunk botmixert is) és krémesítsük. Eztán kenjük pirítósra (vagy együk meg egy jó kis burgonyás lepénykenyérhez) vagy fejezzük be a tésztánkat :)

A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg. Ha kihűlt, tenyerünk között dörzsöljük át, hogy ledobja a héját. Aprító gépben vagy egy klopfoló segítségével durvára aprítjuk.

A kifőtt tésztát még forrón forgassuk össze a medvehagymás krémmel és 2-3 ek főzőlével. Tetejét szórjuk meg pirított dióval. Jó étvágyat hozzá :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...