2013. március 25., hétfő

Akkor legalább a tányéron legyen tavasz...



Azt hittem, idén tavasszal már nem tud meglepni az idő. Tévedtem. Ma hó esett. Megint. A gyerekekkel egyre gyakrabban vagyunk "szobafogságra" ítélve az zord hideg miatt. Persze bent is igyekszünk klassz dolgokkal elütni az időt, de ilyenkor már a vékony kabátos sétáknak és a játszóteres óráknak lenne itt a helye. Legyen most már tavasz! Elég volt ebből a cudar időből!
Tavaly márciusban már javában piacoltunk a kicsikkel. Persze a Bosnyák téri piacon el lehet lődörögni sokáig. Itt - bár minden más gyönyörű és csodálatos - a piac elég kicsi és drága. Még mindig a mélyhűtőből vagyok kénytelen válogatni. Ma is ezt tettem. Azt találtam ki, hogy valami zöldet fogunk enni. Színében zöldet. Már jó régen csináltam, de nagyon szeretem a zöld spárgát tésztával. Na, az nem is volt itthon. Zöldbab, brokkoli, borsó. Hozzá egy kis sajtmártás. Alá tészta. A kicsik is örültek, imádják a tésztákat. Amikor elővettem a zöldbabot a fagyasztóból, a Kisebbik lelkesen kiabálni kezdett, hogy "Dodó, dodó!" Ugyanis most minden, ami hosszú és vékony, az dodó. Ez babanyelven nálunk annyit tesz, hogy kígyó :) 


Tavaszváró tészta


Hozzávalók (4-5 személyre)

  • 50 dkg tészta

  • 25 dkg zöldbab
  • 25 dkg zöldborsó
  • 25 dkg brokkoli
  • 5 dkg vaj

  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg kéksajt (aki nem szereti, használhat másféle sajtot is)
  • szerecsendió
  • (fokhagymás fűszerolaj)


Elkészítés

Tegyünk fel egy lábasban vizet a tésztának. Amíg felforr, készítsük el a zöldséget. Vajon, kevés sóval, fedő alatt pároljuk meg a fagyasztott zöldségeket. Ha megpuhult, vegyük le a fedőt és folytonos keverés mellett erős lángon süssük át. Ha kész tegyük félre. 
Másik lábasban melegítsük fel a tejszínt (aki szereti adhat hozzá egy kis fokhagymás fűszerolajat vagy csak zúzott fokhagymát). Ha felforrt, adjuk hozzá a sajtot, sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval és keverjük el, hogy a sajt teljesen elolvadjon a tejszínbe.
Ha a víz forr, sózzuk és főzzük ki a tésztát.
Ha a tészta kifőtt, szedjük rá a sajtos szószra, majd forgassuk össze a zöldségekkel. Ha szükséges melegítsük át, pár kanál főzővízzel hígíthatjuk a mártást.


Dodó vadászat :-)


  

2 megjegyzés:

  1. Kedves Eszter!

    Én most vagyok először az oldaladon (a babkrémleves vezetett idáig :)). Rögtön megfogott az oldalad hangvétele, kinézete, a receptek egyszerűsége. Nagyon jó hangulatú az oldalad, a leírásaid. Ma nagyon fáradtnak éreztem magam, és jól esett este egy ilyen oldalon olvasgatni. Csak így tovább!

    ÜDvözlettel:
    Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bea!

      Nagyon köszönöm a biztatást és a kedves szavakat :) Örülök, hogy megtetszett az oldalam, remélem mindig találsz majd kedvedre valót a receptek közt. Az pedig különösen jól esik, hogy az írásaim is megfogtak, mert azok pont olyanok, mint én :)
      Kellemes olvasgatást és jó főzőcskézést!
      Szívesen fogadok minden észrevételt a receptekkel kapcsolatban, ha kipróbálod valamelyiket :)

      Szép napot!
      Eszter

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...