2013. február 23., szombat

Pizzás falatok és a 21. nap cukor nélkül



Szombat? Akkor pizza! Ez persze nem így van, de nálunk azért 3 hetente biztos sütök egy finom házi pizzát, főleg ha erre jár Ákóka - Tündérlányom adta ezt a kedves becenevet :) Ő biztosan megkóstolja :) Ha pedig pizzatésztát dagasztok, abból rendszerint marad egy kevés. Ebből vagy pizza lesz másnap, vagy valami másra használom fel. Most az esti focimeccshez lett belőle egy kis nassolni való :)


Az elkészítése nagyon egyszerű, főleg ha már megvan a maradék pizzatésztánk :) De dagaszthatunk csak a falatkák kedvéért is, megéri. Főleg ha rákészülünk és nem csak a maradék pizzaszósz és sajt kerül bele. Persze így is nagyon finom lett, de el tudnék képzelni egy spenótos variációt is, de jó lehet bele egy kis fetás  fekete olíva bogyó is például. Ami késik... lesz nálunk még pizza :)


Nyújtsuk vékonyra a tésztát. Kb 5 cm-es pogácsaszaggatóval gyártsunk kis korongokat, ezeknek a tetejét kenjük meg paradicsomszósszal, szórjuk meg sajttal. Hajtsuk össze és az ujjunkkal csípjük össze a széleket. Sorjázzuk sütőpapírral bélelt tepsire és kenjük meg a tetejét enyhén felvert tojással. 200 fokon süssük meg. Ha kicsit pirul, kész is van.





21. nap


Reggeli - alma és banán turmix, kávé tejjel

Tízórai - alma

Ebéd - pizza

Uzsonna - ananász

Vacsora - Pirítós lilahagymával





A kihívás részleteit Zizi blogján olvashatjátok.


2 megjegyzés:

  1. Ezek a pizzafalatkák nagyon tetszenek, így talán az én válogatós kisfiam is megeszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, ízlik majd :) Nálunk hamar elfogyott, frissen, melegen nagyon kapós volt!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...