2013. február 5., kedd

Fokhagymás-citromos sült burgonya és a 3. nap

Nem mellékes szempont egy cukormentes hónapot úgy végigcsinálni, hogy közben az ember lánya nyilvánosan ír róla és tudja, hogy mások is hasonló módon próbálnak tenni valamit az egészségükért. Együtt könnyebb :)
A mai nap is jól telt, kivéve hogy estére megfájdult a fejem. De ez nem a kihívás miatt van, egyszerűen csak elfelejtettem inni. Szóval ezt ne tegyétek! :)
Ma is van egy egyszerű receptem, amit mi főételként szoktunk enni, de köretként is finom lehet sült húsok mellé. Ráadásul pont bele is illik a cukormentes napokba. Nem titok, hogy imádjuk a krumplit, annak minden formájában - én kivéve a hagyományos olajban sült burgonyát, azt nem bírom megenni. Nagy vacsora kedvencünk a tepsis burgonya is. Lényegében ezt is nevezhetjük tepsis krumplinak sok fokhagymával és sok citrommal. Arra nem emlékszem, hogy honnan van a recept, biztosan sokan ismeritek. Ha mégsem, akkor érdemes kipróbálni ;)


Fokhagymás-citromos sült burgonya


Hozzávalók: 
krumpli, citrom, olíva olaj, fokhagyma, só (mennyiségek ízlés szerint, én egy gáztepsi krumplihoz 10-12 gerezd fokit és kb 1,5-2 citrom levét használom fel)

A sütőt melegítsük elő 200-220 fokra. 
A krumplit pucoljuk meg, mossuk meg és karikázzuk fel. A fokhagyma gerezdeket vágjuk apró szeletekre, de aki jobban szereti össze is zúzhatja.
Kenjük ki a tepsit olíva olajjal vékonyan és rendezzük el rajta élére állítva a krumpliszeleteket. Sózzuk meg, szórjuk rá a fokhagyma szeleteket, locsoljuk meg a citrom levével és még egy kis olíva olajjal. Tegyük a sütőbe, és süssük, amíg szépen megpirul.


3. nap

2l víz minimum!

Reggeli - 2 szelet graham kenyér házi sajtkrémmel, 1 csésze kávé tejjel

Tízórai - 1 alma

Ebéd - tegnapi tésztamaradék bazsalikomos olívaolajban átforgatva kevés parmezánnal... (lehet egy gasztroblogon cikinek tűnik, ha maradékot eszünk, de biztos nálatok is előfordul ;))

Uzsonna - 2 kivi

Vacsora - Fokhagymás citromos sült burgonya sok zöldséggel

A kihíváős részleteit Zizi blogján olvashatjátok, itt.

Kapcsolódó bejegyzések itt.

3 megjegyzés:

  1. Szió!

    Örülök, hogy cukormentesen vagy. Én is beszállnék, de alapvetően nem eszem semmilyen cukrot évek óta, így nekem ez nem kihívás.

    Viszont a fejfájás. Nem lehet, hogy azért van, mert nem ittál kv-t? Nekem akkor szokott fájni a fejem, így már kv-függőnek tartom magam. :)

    Követlek, lelkesen!

    Szép napot neked!

    Betty

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Betty,

      köszönöm szépen :) Örülök, ha szívesen olvasod a blogom. Esetleg pár receptet átvihetsz paleo-ba :) Megnéztem a blogjaid és amellett, hogy tök jópofa mindkettőnek a neve, kíváncsivá is tett a paleolit étrendre. Bár már hallottam róla sokat, de még úgy igazán nem olvastam utána. Majd most :)

      Szép estét (napot) neked is :)

      Eszti

      Törlés
  2. Szia!

    Jujj. Senki sem mondta még soha, hogy jópofa a blogom neve. :) Szerintem olyan prágai kocsmaneve van... "Kocsma a vizilóhoz" A kedvenc helyem - volt, ma már nem tudom eldönteni, hogy csak a viziló miatt volt-e vagy csak mert meg akartam szerezni a vizilovas cégért. :)

    Remélem hamarosan visszarázódok a mindennapi blogolásra, mert eléggé el vagyok maradva. Pedig rengeteg étel fotóm van, rengeteg gondolatom... de minden csak fejben - sajnos. :(

    Szép napot, kitartás!

    Mindig azt szoktam mondani a futásra, hogy aki tud futni 5 km-t az tud 20 km-t is... így van ez az édességgel is, ha kibírtál 5 napot, akkor 50-et is. :)

    Betty

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...