2013. július 9., kedd

Magdi barátnőm lilakáposztás fasírtja









Régen lógok már ezzel a recepttel. Olyan régen, hogy nem is merek utánaszámolni. Amióta Magdi barátnőmnél ettünk, én már vagy 3-sor készítettem, volt egyszer egy piknikmenü része is - amiről sok-sok kép is készült -,  a recept körbejárta már a családot is és most ide is eljutott.
Biztos sokan ismeritek már, de talán rajtam kívül is lesznek még, akiknek újdonság lesz. Aki szereti a káposztát és az egyszerű ételeket, annak kötelező kipróbálni. Egyébként ragyogóan passzolt a piknikmenübe, mert nem csak rizzsel, hanem friss kenyérrel, kiflivel is nagyon finom - sőt bevallom, a Kisfiammal mi magában is befalatoztuk. Nem mellesleg filléres hozzávalókból készül.
Pontos adatokat nem fogok most megadni, mert egyrészt - bár lemértem legutóbb - nem tudom hova írtam fel, másrészt teljesen felesleges. Én egy átlagos méretű káposzta felét használtam fel, ebből egy nagy jénai tállal lett, púposan megpakolva. A fűszerek mennyisége is abszolút kóstolás függvénye. A liszt pedig annyi, amennyi szükséges ahhoz, hogy jól formázható legyen a fasírt. Ez függ a káposzta víztartalmától is, így nem könnyű megadni grammban az adatokat.
Egy jó tanács, a káposztából ne nyomkodjuk ki a felesleges vizet, mert nem felesleges. Én először elkövettem ezt a hibát és a fasírt a sütés közben szétesett. 

Hozzávalók

  • lilakáposzta
  • teljeskiörlésű rozsliszt
  • fokhagyma
  • lilahagyma
  • bors
  • köménymag
  • zabpehely vagy zsemlemorzsa
  • kókuszzsír vagy napraforgóolaj a sütéshez


Elkészítés

Engedjétek meg, hogy Magdi barátnőm idézzem, mert tényleg olyan egyszerű, mint ahogy Ő leírta :)

"Szóval a lila káposztát apróra kell vágni (vagy darabolni géppel - mi ezt tettük), majd befűszerezni ízlés szerint. Mi tettünk bele sót, borsot, kömény, fokhagymát és lila hagymát. Ezt kb. 1 órát lefedve állni hagytuk, aztán belekevertük a lisztet, jelen esetben rozslisztet. Ezután beleforgattuk az apróra darált zabpehelybe és kisütöttük kókuszolajban. Tényleg egyszerű és nagyszerű.:) "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...