Nagyon finom, viszont biztosan csak ritkán kerül majd a palettára, ugyanis rendkívül sok cukor kell bele. Tehát kivételesen most nem mézes édesség jön, ezt sajnos mézzel nem lehet elkészíteni.
Egyszer mindenkinek érdemes kipróbálni, mert olyannyira mutatós, hogy addig úgysem hagyja a fantáziánkat, amíg meg nem kóstoljuk.
Én 6 tojásból készítettem, lett belőle bőven, 18 db tenyérnyi méretű mini pavlova. A kis tortácskák elállnak 2 napig szobahőmérsékleten, de mielőtt megdupláznánk a mennyiséget, vegyük figyelembe, hogy elég tömény édesség. Még a kislányomat is megállította két darab :)
3 tojásfehérje
20 dkg cukor
3 dl tejszín, málna (vagy más savanykás gyümölcs)
A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
A fehérjéket először kissé felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Két kanál cukor között verjük egy kicsit. Mire az összes cukor belekerül, a hab szép fényes lesz és olyan kemény, hogy könnyen lehet formázni is. Sütőpapírra tegyünk 8 halmocskát belőle, esetleg villával mintázhatjuk a felületét. 15-20 perc alatt készre sül. Támasszuk ki résnyire a sütőajtót és hagyjuk így kihűlni.